Sloboda se ispromašivala, Široki zasluženo slavio

Dobar meč na Pecari

Sloboda se ispromašivala, Široki zasluženo slavio

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog pobijedili su u 1. kolu Premijer lige BiH na Pecari ekipu Slobode s 2:0.

Usprkos visokoj temperaturi, prvo poluvrijeme duela na Pecari je donijelo zaista dobar fudbal.

Oba tima su igrala zaista otvoreno, a nakon uvodnih nekoliko pokušaja s obje strane, Široki je u 18. minuti stigao do vodstva. Fantastičnu loptu Ivana Krstanovića u pogodak pretvara Luka Menalo za prednost od 1:0.

Nakon gola nije bilo posustajanja. Igralo se dosta otvoreno, a najbolju šansu u prvih 45 minuta propušta Čabraja. Sada je Menalo dobro poslužio saigrača, a iz dobre pozicije fudbaler Širokog šalje loptu pored gola.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0

Samo što je krenuo nastavak Široki je uduplao prednost. Nakon kornera u 50. minuti pogodio je Josip Barišić za prednost od 2:0.

Sloboda je krenula potom ofanzivnije ka golu protivnika. Imali su Tuzlaci dvije velike šanse preko Hairilahovića i Husića, ali Bilobrk, odnosno prečka spašavaju domaće.

Do kraja Široki lagano zatvara utakmicu. Imali su gosti iz Tuzle još jednu šansu preko Husića da dođu do gola koji bi ih vratio u meč, ali je napadač Slobode promašio gol s tri metra.

Ostalo je 2:0 za domaće koji su došli do zaslužene pobjede.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Široki - Sloboda 2:0 (Menalo 18', Barišić 50')

Široki: Bilobrk, Barišić, D.Ćorić, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Jahić, Husić, Ignjatović, Kalezić.




Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi