Foto: EPA

Leander Dendoncker na Old Traffordu?

United dovršava transfer iz Anderlechta

Midhat Šljivak

Manchester United pokušaće u svoje redove dovesti još jednog mladog fudbalera.

Leander Dendoncker, 22-godišnji zadnji vezni Anderlechta, nova je želja Josea Mourinha i portugalski stručnjak ga do kraja prelaznog roka želi vidjeti u svojim redovima.

Posebnog je ovaj mladi veznjak privukao u utakmicama protiv belgijskog rivala u Evropskoj ligi, pa je odlučio da ga dovede na Old Trafford.

Skauti Uniteda će narednog vikenda posmatrati Dendonckera u susretu protiv Antwerpena, nakon čega će se sjesti za pregovarački stol sa rukovodstvom belgijskog velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim iz Brisela za usluge ovog fudbalera traži čak 38 miliona eura, ali s obzirom na to koliko se novca troši na pojačanja, ovo je relativno niska cijena za mladog i kvalitetnog fudbalera koji može igrati na više pozicija u timu.

Pored Uniteda, interes za ovog fudbalera pokazuju još RB Leipzig i AC Milan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.