Pred duel sa Širokim

Slišković: Rezultat iz Sarajeva nas ne smije opiti

Midhat Šljivak

Hercegovački derbiji Zrinjskog i Širokog Brijega u nezavisnoj Bosni i Hercegovini oduvijek plijene pažnju, a posebno tokom posljednjih godina u kojima su hercegovački rivali odigrali nekoliko posebno zanimljivih mečeva.

Sutrašnji derbi i jedni i drugi dočekuju u odličnoj atmosferi i dobroj formi, nakon pobjeda na otvaranju sezone i “uspješnih“ izleta u Evropu. Uostalom, riječ je o utakmici aktualnog prvaka i pobjednika Kupa naše zemlje.

“Uvijek je važno da se starta s dobrim rezultatom, a to kažem jer smo uradili dobar posao u Sarajevu gdje je uz kvalitetnu igru došao i dobar rezultat. Tokom sedmice raspoloženje je bilo na visokom nivou, kvalitetno se radilo i u takvoj atmosferi mnogo je lakše sa igračima, ali isto tako radilo se profesionalno, bez opuštanja“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Blaž Slišković.

Dodao je da njegove igrače i njega samog rezultat iz Sarajeva ne smije opiti, uz opasku da se ne smiju opustiti i pomisliti da su nepobjedivi, posebice jer je riječ o ekipi Širokog Brijega.

“U igri Širokog se vidi određeni napredak, posebno brzine igre i jednostavnost, a to su pokazali u Aberdeenu, gdje je 60 minuta u revanšu pokazalo da je Široki čvrst i kvaitetno, tako da očekujemo derbi sa saznanjem da nas čeka teška utakmica“, dodao je Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novinare je zanimalo i u kakvom su se svjetlu predstavili igrači koji su se tokom sedmice priključili treninzima, a došli su na probni rad.

“Ono što je Francuz Tatty pokazao na prvom treningu kada smo igrali na pomoćnom terenu, je ne samo mene nego i sve ljude u stručnom štabu pozitivno iznenadilo. Radi se o mladom igraču koji zaista fizički moćno izgleda, i koji je nakon prvog treninga ostavio dobar dojam. U međuvremeni je ispao neki nesporazum i on se vratio u Sarajevo, dok ponovo dolazi u ponedjeljak nastaviti raditi s nama. Hyon-Uk je reprezentativac Sjeverne Koreje. Radi se o igraču koji enormno puno može trčati, veoma je fizički potentan i igra dobro s obje noge. Na jučerašnjem treningu je 80 posto dodavanja imao desnom nogom. I onda sam čovjeka koji ga je doveo pitao: Je li on dešnjak? Ne, on je ljevak. Pa kako onda s lijevom nogom igra, kad je tako kvalitetan s desnom. Ali to je izgleda karakteristika igrača iz Azije da s obje noge igraju kvalitetno. Djeluje umorno, jer je putovao dva dana. Potrebno mu je da navikne na vremensku i klimatsku razliku. Nije tu došao da prođe kroz Mostar“, izjavio je Slišković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.