Transfer blizu realizacije

Konyaspor od Udinesea za Bajića traži još 250.000 eura

Bh. napadač Riad Bajić će od naredne sezone najvjerovatnije nastupati u Seriji A.

Bivši napadač Željezničara se nalazi na korak od potpisa za Udinese, a transfer bi trebao biti ozvaničen u narednim danima.

Najnovije informacije iz Turske govore da se Konyaspor i Udinese još uvijek 'cjenkaju'. Italijanski klub je za našeg napadača ponudio 5,25 miliona eura ali u Konyi žele 250.000 eura više.

Udinese bi ponudom teškom 5,5 miliona eura vjerovatno završio posao i tada ne bi postojala ni najmanja prepreka za realizaciju Bajićevog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Situaciju oko Bajićevog odlaska iz Turske prate i u sarajevskom Željezničaru, koji će u tom slučaju zaraditi lijep iznos. Ako Bajić u Udinese pređe za 5,5 miliona eura, Plavim sa Grbavice će pripasti otprilike 220.000 eura.

Riad Bajić je u prošloj sezoni postigao 17 golova na 32 utakmice i bio je jedan od vodećih strijelaca turske Superlige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.