Otkrio predsjednik Bayerna

Hoeness: Salihamidžića mi je predložio Rummenigge

Nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić jučer je zvanično imenovan za sportskog direktora Bayerna. 

Salihamidžić je sa njemačkim gigantom potpisao ugovor na tri godine, a kada se pogledaju imena koja su bila još u opticaju, imenovanje legendarnog Brace je jedno od značajnijih postignuća sportista s ovih prostora. 

Na konferenciji za medije Bayernov predsjednik Uli Hoeness otkrio je ko mu je predložio Salihamidžića za mjesto sportskog direktora. 

"Prije nekoliko sedmica mi je došao Karl-Heinz Rummenigge s idejom. Razmišljao sam o tome preko noći i onda mi je kliknulo - Hasan je taj čovjek. On je došao sa 16 godina u Hamburg, bez roditelja, i uspio se nametnuti. Ovdje je proživio i uspone i padove. Nama treba čovjek koji ima povjerenje igrača i navijača", izjavio je Hoeness, prenose njemački mediji.

I sam Salihamidžić je priznao da razmišljao da li da prihvati poziv.

"Kada mi je ponuđen posao pričao sam sa djecom i suprugom, i zajedno smo donijeli ovu odluku. Bio sam u kontaktu sa ljudima iz kluba posljednjih godina i poznajem sve strukture kluba. Kao igrač sam davao maksimum za ovaj klub, tako ću raditi i na novoj funkciji. Radujem se tome", kazao je, između ostalog", Salihamidžić na predstavljanju. 

Pozicija sportskog direktora u Bayernu je bila upražnjena godinu dana nakon što je Mathias Sammer napustio Allianz Arenu. 

Salihamidžić je dres Bayerna nosio u periodu od 1998. do 2007. godine. Za minhenski klub je nastupio 234 puta u Bundesligi, postigavši 31 pogodak, a osvojio je pritom 11 velikih trofeja - šest puta Bundesligu, četiri puta Kup Njemačke i jednom Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.