Vraća se Diego Costa?

Atletico potvrdio da želi dovesti još jedno pojačanje

Endin Čaušević

Španski napadač Diego Costa očajnički želi ovog ljeta napustiti Chelsea i vratiti se u Atletico Madrid.

Costa je već u januaru dao do znanja čelnicima londonskog kluba da ima namjeru napustiti ovaj tim. Španski reprezentativac je odbio nekoliko bogatih ponuda iz Kine jer mu je velika želja da se vrati u Atletico Madrid. Ipak, problem je što Atletico može dovoditi igrače ovog ljeta, ali zbog FIFA-ine suspenzije oni mogu igrati tek u drugom dijelu sezone.

Atletico Madrid je prije nekoliko dana potvrdio da je Vitolo stigao iz Seville, ali je odmah posuđen u Las Palmas gdje će igrati do januara. Ista stvar mogla bi se desiti i u slučaju da dođe Diego Costa. Ukoliko Španac odbije posudbu šest mjeseci neće moći zaigrati za Atletico.

Da se tu nešto kuha potvrđeno je i iz španskog kluba. Miguel Angel Gil Marin je izjavio da Atletico želi dovesti još jedno pojačanje ovog ljeta i mnogi su sigurni da se radi o Diegu Costi.

"FIFA-ina suspenzija da ne možemo prijaviti nove igrače ovog ljeta je ostavila trag. Međutim, to nas neće zaustaviti u dovođenju novih igrača. Imamo cilj da dovedemo još jedno pojačanje i sve zavisi sada da li će Diego Simeone željeti tog igrača. Novi igrači nemaju pravo igrati za nas do januara i cilj je da svi idu na posudbe", rekao je Marin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.