Diego Costa gubi strpljenje zbog Atletico Madrida
Foto: EPA

Njegov transfer iz Chelseaja još nije blizu realizacije

Diego Costa gubi strpljenje zbog Atletico Madrida

Španski mediji prenose da Diegu Costi, navodno, ponestaje strpljenja zbog neuspješnih pokušaja Atletico Madrida da realizuje njegov transfer iz Chelseaja.

Sjajni napadač je čelnicima Chelseaja saopštio da želi napustiti klub, a Plavci su već, dovođenjem Alvara Morate, našli adekvatnu zamjenu za temperamentnog Costu. 

Pretpostavlja se da je njegova prva želja povratak u Atletico Madrid, međutim španska Marca izvještava da je 28-godišnji napadač izuzetno frustriran zbog toga što je Atleticu potrebno toliko vremena da postigne dogovor s Chelseajem.

Njegova frustracija je, navodno, tolika da će uskoro početi razmatrati i druge opcije za nastavak svoje karijere. Situacija je dodatno zakomplikovana i činjenicom da se Atletico trenutno nalazi pod zabranom transfera, što znači da će igrači koji sada dođu u ovaj klub moći nastupati tek u januaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, to za Costu ne predstavlja opravdanje, jer je on istakao da, svejedno, želi preći u Atletico, ali čini se da postaje sve nervozniji zbog nedostatka inicijative od strane Jorgandžija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi