Sjajni playmaker predvodio našu reprezentaciju

Čampara najbolji strijelac grupne faze Eurobasketa

D. Rakanović

Bosanskohercegovački reprezentativac Sani Čampara je najbolji strijelac grupne faze takmičenja na Evropskom juniorskom prvenstvu u Slovačkoj.

Sjajni playmaker predvodio je BiH u sve tri utakmice u kojima je postigao ukupno 68 poena, odnosno 22,7 prosječno. 

Čampara je u prvom kolu u pobjedi protiv Francuske postigao 32 poena, dan kasnije je protiv Slovačke ubacio 20, a danas je u porazu protiv Latvije ubilježio 16 poena. 

Kada su u pitanju skokovi, kapiten naše reprezentacije Emir Čerkezović nalazi se na 14. mjestu sa ukupno 20 skokova, odnosno 8.3 po meču.

Podsjetimo, u osmini finala Evropskog prvenstva naša reprezentacija igra protiv Slovenije. Ova utakmica je na rasporedu sutra od 13:30 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.