Foto: EPA

Problemi za United

United dogovorio Auriera, a on ne može da kroči u VB

Midhat Šljivak

Manchester United dogovorio je transfer Sergea Auriera (24) iz redova PSG-a.

Međutim, Crveni đavoli su naišli na neočekivane probleme. Igrač kojeg namjeravaju platiti 30 miliona eura, ne može ući u Veliku Britaniju.

Razlog je poznat. Aurier je prošle godine proglašen krivim za napad na policajca ispred noćnog kluba u Parizu, pa mu Velika Britanija zbog ovog čina zabranjuje ulaz.

Tako je prošlog oktobra Aurier vraćen s londonskog aerodroma pred meč s Arsenalom, te nije nastupio u utakmici Lige prvaka.

United će u narednim danima učiniti sve kako bi se Aurieru ukinula zabrana ulaska u zemlju, nakon čega će ovaj desni bek potpisati ugovor s Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aurier je protekle tri godine nosio dres PSG-a, a u karijeri je nastupao još za Toulouse i Lens.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.