Trener Širokog pred meč protiv Čelika

Sablić: Ne želim vidjeti potcjenjivanje

Iako je Čelik loše otvorio prvenstvo i nije ekipa koje se danas pribojavaju, Goran Sablić je pred sutrašnje gostovanje Zeničana u Širokom Brijegu oprezan. 

Gledao je derbi Čelika i Sarajeva, uvjerio se u trenutni kvalitet Zeničana, tvrdeći da će se za pobjedu svi igrači morati dobro potruditi.

“Očekujem dobru igru prije svega, a naravno i tri boda. Nije Čelik sezonu započeo na željeni način, imali su dosta problema oko stvaranja tima, ekipa je doživjela promjene, i to se odrazilo na igre na samom početku. Ipak, utakmice kakva je bila njihova sa Sarajevom znaju zavarati i zbog toga moramo Čelik ozbiljno shvatiti“, kaže Sablić.

Preuzeo je ulogu favorita pred sutrašnji meč u kojem je pobjeda imperativ za Široki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Favoriti jesmo, ali danas nikoga nije lako pobijediti. Želim da moji igrači maksimalno ozbiljno shvate ovaj meč, da se mentalno dobro pripreme i da nas odvedu do cilja. Naš kvalitet nije sporan, a moj fokus je na motivu igrača jer potcjenjivanje ne želim vidjetI“, dodao je Sablić.

Hrvatski stručnjak sutra na raspolaganju neće imati samo Dinu Ćorića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.