Kamere znaju prevariti: Svi su smatrali da je penal

Odlična odluka sudije Sivca

Kamere znaju prevariti: Svi su smatrali da je penal

M. Šljivak

Video tehnologija sve je prisutnija u svijetu fudbala, ali je u našoj zemlji pokrivenost kamerama na utakmicama još uvijek na minimalnom nivou, pa je teško očekivati da uskoro imamo pomoć sudijama u vidu dodatnih kamera.

Sudije na terenu često imaju veoma težak zadatak da donesu pravu odluku, a snimci sumnjivih situacija koji nam dolaze sa stadiona, rijetko nam prikažu šta se zaista desilo.

Zbog toga ostajemo u uvjerenju da sudija nešto namjerno nije htio da vidi, a jedna takva situacija je viđena u prvom kolu Premijer lige BiH, kada je na Pecari Široki ugostio Slobodu.

Igrači tuzlanskog tima su u jednom trenutku tražili penal od sudije Ermina Sivca iz Zenice. Smatrali su da je defanzivac domaćeg tima igrao rukom, ali se ispostavilo kako je Sivac donio odličnu odluku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Video koji se pojavio jasno pokazuje da igranja rukom nije bilo. Lopta je nezgodno odskočila ispred igrača i zaista se u prvih mah učinilo da je do kontakta s rukom zaista došlo.

Međutim,  kamere koje su postavljene na pravom mjestu i pod pravim uglom jasno pokazuju da penala nije bilo, pa je sudija Sivac sa svojim pomoćnicima donio fantastičnu odluku.



Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi