Foto: EPA

Treneri Reala i Uniteda govorili pred sutrašnji Superkup

Zidane: Mourinho diže tenzije, ali ja neću ništa mijenjati

Fudbaleri Manchester Uniteda i Real Madrida su stigli u Skoplje gdje će sutra odigrati utakmicu UEFA-inog Superkupa. Ove dvije ekipe su već odradile prve treninge u glavnom gradu Makedonije, te će sutra pokušati novu sezonu započeti osvajanjem trofeja. 

Pred sutrašnji susret u prostorijama stadiona Filip II govorili su treneri Reala i Uniteda, Zinedine Zidane i Jose Mourinho.

"Ulazimo u ovu utakmicu u dobroj formi i radujemo se početku nove sezone. Ovo je prva zvanična utakmica i jedva čekamo da počne. Ekipa je dobro pripremljena i odmorna. Spremni smo", izjavio je Zinedine Zidane, te nastavio:

"Mnogo je ključnih elemenata. Proučit ćemo protivnika i spremiti utakmicu kao što to inače i radimo. Znamo dosta o sutrašnjem protivniku, ali za nas je primarno ono šta ćemo mi raditi. Ne postoji jedna ključna stvar koja će nam donijeti pobjedu, njih je više."

Trener Reala se potom osvrnuo i na izjave Josea Mourinha koji je istakao da će pokušati dovesti fudbalera Reala, Garetha Balea, u Manchester United, pogotovo ukoliko on ne bude u Zidaneovim planovima. Zidane, ipak, smatra da trener Uniteda ovakve izjave daje, prvenstveno, kako bi podigao tenzije pred sutrašnji meč.

"Važno je da je Bale dobro. Imao je dobar kontinuitet u treninzima i to je najvažnija stvar...Interesuje nas samo naša sutrašnja izvedba...Mourinho će sutra odrediti prvih 11, a to ću učiniti i ja. Možete dizati tenzije pred utakmicu, ali ja neću ništa mijenjati", istakao je Zidane, te dodao:

"Najvažnije je da smo mi fokusirani. Bale je igrač Reala i ja želim govoriti samo o sutrašnjem meču. Mi smo ovdje da bi sutra slavili pobjedu i mene ne zanima ništa drugo."

Francuski stručnjak je istakao i da smatra da je Cristiano Ronaldo u dobroj formi i da je spreman za igru, ali da će se tek sutra znati hoće li on igrati protiv Manchester Uniteda.

Pred sutrašnji okršaj dva fudbalska giganta govorio je i trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho.

"Predsezona je protekla dobro. Nije mi teško ponoviti koliko je sve bilo dobro organizovano. Svi su igrali, probali smo mnogo novih stvari i nismo brinuli o rezultatima, samo nas zanima naš razvoj. Imali smo nekih manjih povreda, ali ništa značajno tako da su svi spremni. Sada je vrijeme za ozbiljne stvari, Superkup i prve mečeve Premier lige", izjavio je Mourinho, a potom uputio poruku svojim igračima:

"Moramo uživati u ovom trenutku. Ne dešava se često da igrači dobiju priliku igrati u Superkupu, osim ako ste Real ili Barcelona koji su navikli na osvajanje evropskih trofeja."

Podsjetimo, Mourinho je spomenuo i mogućnost da će pokušati dovesti Realovog Garetha Balea na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako bude igrao sutra, neću razmišljati o tome zato što bi to značilo da je u Zidaneovim planovima, a i on sam je motiviran da nastavi igrati u Realu...Ali ako nije u planovima ekipe, ili ako dolazak novog igrača u Real bude značio njegov odlazak, ja ću ga čekati na drugoj strani i boriti se s ostalim trenerima koji bi ga željeli vidjeti u svojim ekipama."

Okršaj ova dva evropska velikana je na rasporedu sutra u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.