Foto: EPA

Trener Uniteda nezadovoljan izborom destinacije za pripreme

Na pomolu sukob Mourinha i čelnika Uniteda: Jose neće u Kinu

Čini se da su se pojavile varnice između Josea Mourinha i vodećih ljudi Manchester Uniteda, a razlog je pomalo bizaran. Do neslaganja je došlo zbog izbora destinacije za Unitedove pripreme narednog ljeta. 

Naime, United je ovog ljeta odriješio kesu i omogućio Mourinhu dovođenje nekoliko skupocjenih pojačanja uključujući i 85 miliona eura vrijednog Romelua Lukakua. Ipak, ni ova činjenica izgleda neće spriječiti sukob Posebnog i čelnika kluba s Old Trafforda.

Crveni đavoli žele zakazati pripreme za narednu sezonu u Aziji, pa će ekipa narednog ljeta otputovati u Kinu gdje će učestvovati i na Međunarodnom kupu šampiona. 

Čelnicima Uniteda je Kina veoma bitna s obzirom da ovaj klub ima veliki broj navijača na Dalekom istoku, ali i finansijske i sponzorske veze s tamošnjim kompanijama. 

Međutim, trener Uniteda, Jose Mourinho, je ostao impresioniran uvjetima, infrastrukturom i klimom u SAD-u, gdje je njegova ekipa provela ovogodišnje pripreme, te ne želi pristati ni na jednu drugu destinaciju za naredne pripreme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub želi naredne godine igrati na turniru u Kini. Jose neće biti sretan i razgovarat će s ljudima koji ovo sve dogovaraju...United tamo ima veliki broj navijača i prilika za zaradu, ali Jose želi u SAD", istakao je izvor blizak Unitedu za britanske medije.

Mourinho i njegovi pomoćnici su zadivljeni uslovima u SAD-u, međutim da li će čelnici Uniteda propustiti priliku za veliku zaradu kako bi udovoljili treneru svoje ekipe ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.