Nekada igrao za Želju

Zaboravili ste Dialibu? Pronašao je novi klub

Boubacar Dialiba, kojeg bh. javnost pamti iz vremena kada je nastupao za Željezničar, pronašao je novi klub.

Ovaj 29-godišnji Senegalac je, naime, potpisao vjernost turskom drugoligašu po imenu Giresunspor, gdje je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje. 

Sa ovim klubom Dialiba je potpisao ugovor do ljeta 2019. godine, s opcijom produženja saradnje ukoliko obje strane budu za to, a u Giresunspor stiže iz ekipe Malatyaspora u kojoj je prošle sezone pružao odlične partije. 

Zanimljivo, Dialiba je u prošlosti imao i jedan nastup za mladu reprezentaciju BiH, a odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Senegala. 

Iz naše zemlje je otišao 2008. godine, kada ga je za oko 300.000 eura kupila Real Murcia, a dok nije otišao u Tursku još je igrao za Mechelen i Cracoviju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.