Veliki ljubimac Manijaka briljira u Turskoj

Dialiba blista u novom klubu

Veliki ljubimac Manijaka briljira u Turskoj

Senegalski napadač Boubacar Dialiba je bh. javnosti ostao u sjećanju po odličnim igrama u dresu Željezničara, za koji je nastupao od 2006. do 2008. godine.

U tom periodu postao je veliki ljubimac najvatrenijih navijača Plavih sa Grbavice, koji su Dialibu silno željeli ponovo vidjeti u dresu njihovog najdražeg kluba.

Postojala je mogućnost da se 28-godišnji Senegalac ovog ljeta vrati u Željezničar, ali se na kraju odlučio da sreću potraži u Turskoj. Sudeći prema početku u novom klubu Malatyasporu, nije nimalo pogriješio.

Boubacar Dialiba sa svojim klubom zauzima prvo mjesto na tabeli 2. turske lige i, ako je suditi prema početku sezone, borit će se za ulazak u Super ligu. Brzonogi napadač je prvi strijelac Malatyaspora sa četiri pogotka u šest utakmica i treći strijelac lige iza Bekamenge i Esera, koji su postigli po jedan gol više.

Podsjetimo, Boubacar Dialiba je u Željezničar stigao iz Dakar UC-a, a 2008. je prodan u špansku Murciju. Kasnije je s dosta uspjeha nastupao za Mechelen i Cracoviju, a u karijeri je upisao po jedan nastup za A reprezentaciju Senegala i U-21 selekciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi