PSV planira posuditi Juventusovog Keanea

Edmir Škorić

Holandski PSV želi da dovede igrača Juventusa na posudbu.

Juventusov tinejdžer Moise Kean briljirao je na Euru za mlade igrače, a u italijanskom prvaku nadaju se da će 17-godišnjak u narednim godinama dodatno napredovati.

Kean ne dobija puno šansi za igru u Juventusu, pa će to pokušati iskoristiti PSV, koji namjerava Keanea angažovati na posudbu do kraja sezone

Holandski klub će ponuditi Juventusu takav oblik poslovanja, a mladića su ranije željeli posuditi Bologna, Verona i Crotone. Ukoliko dovede Juve još jednog napadača, a spominje se dolazak Baldea Keite iz Lazija, velika je vjerovatnoća da će Kean morati da ode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kean je u Juve stigao iz Torina, a za prvi tim Stare dame upisao je tri zvanična nastupa i postigao jedan pogodak. U dresu U17 reprezentacije Italije dao je osam pogodaka na 17 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.