Foto: EPA

Ponuda Barcelone je premala

Uzalud je bježao: Borussia odbila ponudu za Dembelea

Midhat Šljivak

Mladi napadač Borussije Ousmane Dembele (20) napustio je jutros trening tima iz Dortmunda kako bi završio transfer u Barcelonu.

Ovaj 20-godišnjak je samovoljno napustio ekipu, jutros nije trenirao i u rukovodstvu njemačkog tima nisu znali gdje im je igrač.

Ubrzo su francuski mediji javili da je Dembele u Parizu, gdje čeka da mu tim da zeleno svjetlo za odlazak u Barcelonu.

Ipak, njemački velikan je danas objavio kako su održani pregovori s katalonskim timom oko eventualnog transfera, ali da dogovor nije postignut.

"Klub je održao razgovore sa Barcelonom oko potencijalnog transfera Ousmanea Dembelea u ovaj tim. Tokom sastanka, predstavnici Barcelone su dali ponudu koja ne odgovara pravoj vrijednosti igračima i ostalim ekonomskim vrijednostima današnjeg tržišta. Odlučili smo da ponudu odbijemo. Ne postoji druga ponuda Barcelone i Dembele za sada ostaje naš igrač", saopšteno je iz kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dembele će tako za sada ostati bez transfera u redove španskog velikana i rukovodstvo tima očekuje njegov povratak na treninge Milionera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.