Foto: EPA

U španskom klubu sjajno odgovorili na njegov zahtjev

Real Madrid spustio Mbappea na zemlju

Iako se neko vrijeme špekulisalo da će talentovani Monacov tinejdžer, Kylian Mbappe, navjerovatnije nastaviti karijeru u Real Madridu, čini se da je on, ipak, postigao dogovor s PSG-om.

Monaco je prihvatio ponudu PSG-a vrijednu oko 175 miliona funti, pa bi Mbappe, nakon Neymara, mogao postati novo skupocjeno pojačanje Parižana.

Ipak, ne tako davno, Mbappe je bio blizu prelaska u Real Madrid, klub koji je bio izuzetno zainteresovan za njegove usluge. Međutim, ako je vjerovati španskim medijima, Mbappeov transfer u Real je propao zbog njegovih finansijksih zahtjeva.

Naime, Mbappe je od čelnika Real Madrida tražio sedmičnu platu 200.000 funti, ili 220.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Francuz je nakon svog zahtjeva dobio ekspresan odgovor od Reala, a španski novinar Hector Fernandez ističe da su mladom Francuzu čelnici madridskog velikana poručili:

"Čestitamo ti i sretno ti u Parizu."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.