Ako ne dovedu Coutinha ili Dembelea

Hrvat rezervna opcija Barcelone

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone na sve načine pokušava da angažuje zamjenu za Brazilca Neymara koji je otišao u PSG.

Međutim, glavne želje Katalonaca, Philippe Coutinho (Liverpool) i Ousmane Dembele (Borussia Dortmund), za sada su nedostupni i njihovi klubovi su odbili ponude za ove fudbalere.

Jasna je želja obojice fudbalera da potpišu za tim s Nou Campa. Dembele je zbog prevelike želje i kažnjen od njemačkog kluba, a Coutinho je danas zamolio čelnike Redsa da ga puste u Barcelonu.

Ako ne uspiju u narednim danima da završe transfer jednog od ovih fudbalera, Barca će se okrenuti rezervnoj opciji. On se zove Ivan Perišić i za navodno bi on mogao pojačati redove katalonskog velikana.

Hrvatski fudbaler se tokom proteklih mjeseci povezivao s Manchester Unitedom. Međutim, Inter je sve ponude Crvenih đavola za njega odbio i Perišić je još uvijek član Nerazzurra. 

Cijena koju je Inter postavio je 50 miliona eura, a svakako da Barceloni novac ne predstavlja nikakav problem jer će samo za transfer Neymara u PSG, inkasirati čak 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U narednim danima bi trebala biti jasnija slika o tome ko će zamijeniti Brazilca na Nou Campu, a izvjesno je da će to biti jedan od trojke Coutinho-Dembele-Perišić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.