Nakon pobjede nad Krupom

Aktuelni prvak još traži pravu formu

SportSport.ba

Nakon, za mnoge neočekivanog poraza u Bijeljini od Radnika, sinoćnja teško izvojevana pobjeda nad Krupom vratila je mir pod Bijeli Brijeg. 

Vraćanje u pobjednički kolosijek uvijek je najbolji odgovor kritikama koje se uvijek dignu nakon svakog rezultata koji nije pobjeda, ali u Zrinsjkom polako navikavaju na kontinuirani pritisak koji nameće činjenica da se radi o aktuelnom prvaku, o timu, koji barem prema lokalnim mjerilima, skoro da i nema pravo na loše izdanje.

Nije sinoć u igri Zrinjskog funkcionisalo sve kako je Blaž Slišković zamislio, o čemu su svjedočile mnoge njegove nervozne reakcije kraj klupe, ali činjenica da je pobjeda došla i nakon igre koja je puno lošija od one koju Plemići mogu prezentirati na kraju je zadovoljila i njega i njegov stručni stožer. Tim prije što je Krupa odlična ekipa i što dovoljno sugerira da su poraženi prvi put u četvrtom kolu, a malo više sreće i koncentracije u završnicama, nedostajalo je da Starčevićeva ekipa bude i u gornjem dijelu tabele.

Dojma smo da je i mladi Bandić, koji je sinoć stajao među stativama umjesto viroznog Pirića, svojom nesigurnošću u pojedinim intervencijama unio malo nervoze u igru Zrinjskog, što donekle treba i razumjeti, jer je ovo prvi njegov start u prvih 11 nakon dugo vremena. 

Prijelazni rok još traje i u zraku još uvijek visi priča o transferu Kenana Pirića, te će mladi Bandić morati biti mnogo sigurniji, ukoliko želi, pod tim okolnostima učvrstiti mjesto na golu aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Falio je tu i stameni Jakovljević, Todorovićeva lepršava i dopadljiva igra se treba pretvoriti u nešto konkretnije i opasnije po protivnički gol, dok pouzdani Nemanja Bilbija tek treba uhvatiti radnu temperaturu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve misli okrenute su sada Tušnju i Slobodi, koja je rado viđen gost pod Bijelim Brijegom, dok se tuzlanskog stadiona nogometaši Zrinjskog baš i ne sjećaju po najboljim izdanjima. Sloboda je pobjedom u Vitezu najavila bolje dane, a Zrinjski će dati sve od sebe da ostane na pobjedničkoj stazi, tako da već sada u najavi, imamo sve preduvjete za odličan susret na Tušnju.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.