Predsjednik Bayerna jasno poručio

Hoeness: Neymar ne vrijedi taj novac

D. Rakanović

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je izjavio da Neymara nikada ne bi platio 222 miliona eura, kao i da mu se Brazilac ne sviđa kao igrač.

Neymar je nedavno prešao iz Barcelone u PSG za sumu od nevjerovatnih 222 miliona eura, što je izazvalo različite reakcije u svijetu fudbala.

"Mislim da Neymar ne vrijedi taj novac. Nikad ne bih platio toliko za Brazilca. Ne bih dao ni mnogo manje novca. Ne sviđa mi se kao igrač i zato ne mogu da razumijem zašto su platili toliko za njega", rekao je Hoeness i dodao: 

"Najskuplji igrač na svijetu nije automatski i najbolji. Najbolji je onaj koji ekipi čini kvalitetnijom nego što je bila. Ne igramo se Football Managera", istakao je Hoeness.

Predsjednik Bayerna dotakao se i Douglasa Coste koji je nedavno napustio Bayern i prešao u Juventus. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Costa je umislio da je previše dobar. Tražio je povećanje plate, a baš je kratko bio u Bayernu. Nije imao neki poseban učinak, pa smo mu se zbog toga zahvalili", rekao je Hoennes. 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.