Foto: EPA

Ronaldo ostao na klupi

Valverde i Zidane odabrali ratnike za El Clasico

Endin Čaušević

Nova sezona u Španiji nije mogla početi na spektakularniji način s obzirom da se večeras na Nou Campu u okviru Superkupa sastaju Barcelona i Real Madrid.

Prvi ovosezonski El Clasico se očekuje s velikim nestrpljenjem posebno kod navijača Barce koji će na sceni gledati poprilično drugačiji tim nego prošle sezone, ali i novog trenera Ernesta Valverdea. S druge strane, Real Madrid je već osvojio jedan trofej pobjedom u Superkupu Evrope protiv Manchester Uniteda.

Utakmica na Nou Campu igra se večeras od 22 sata, dok je revanš na Santiago Bernabeu. Oba trenera objavila su sastave, a Valverde je od prve minute odlučio šansu dati povratniku Gerardu Deulofeuu koji će zauzeti mjesto Neymara koji više nije član katalonskog kluba.

S druge strane, Zidane je napravio veliko iznenađenje jer je svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda ostavio na klupi. Portugalac je s klupe ušao u meču protiv Uniteda, ali se očekivalo da večeras zaigra od prve minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Pique, Umtiti, Vidal, Busquets, Rakitić, Iniesta, Deulofeu, Suarez, Messi.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić, Kroos, Isco, Bale, Benzema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.