Xavi: Jean Seri je idealan za Barcelonu

Legenda Barce savjetuje čelnike kluba

Xavi: Jean Seri je idealan za Barcelonu

D. Rakanović

Legenda Barcelone Xavi smatra da je veznjak Nice Jean Seri idealno pojačanje za Barcu. 

Seri je prošle sezone odigrao sjajno u dresu Nice. Nakon sjajnih partija veliki klubovi su se počeli interesovati za njega, a za njegove usluge su se raspitivali velikani Arsenal, PSG i Barcelona.

"Kada su mi rekli da igrač Nice ima nadimak 'Afrički Xavi', počeo sam ga pomno pratiti. Pogledao sam nekoliko utakmica jer nisam znao ništa o njemu, a onda sam se iznenadio... Kratko, dugo dodavanje, taktička inteligencija, karakter, organizacija igre, taj magičan zadnji pas... Majko moja!", rekao je Xavi. 

Legenda Barcelone smatra da je Seri fantastičan igrač koji posjeduje Barcin DNA. 

"On bi sigurno uspio u Barceloni, može igrati na svim pozicijama u veznom redu. Seri je fantastičan fudbaler. Mogu reći, bez oklijevanja, da on ima Barcin DNA", rekao je Xavi. 

Ovaj fudbaler iz Obale Slonovače je potpuno eksplodirao u Nici. Dres ovog tima nosi već dvije godine, a ranije je igrao u Portugalu za Pacos Ferreiru i B tim Porta. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi