Foto: EPA

Redsi sutra igraju protiv Hoffenheima

Klopp objasnio zašto Coutinho nije u konkurenciji za meč

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sutra igraju prvi meč play-offa Lige prvaka protiv Hoffenheima.

Izabranici Jurgena Kloppa sutra će na gostovanje u Njemačku gdje će odmjeriti snage protiv Hoffenheima u prvom meču play-offa za Ligu prvaka. Redsi su danas u svom trening kampu odradili još jedan trening na kojem ni ovaj put nije bilo Philippea Coutinha.

Brazilac je zbog povrede leđa propustio meč protiv Watforda, a nije u konkureniciji ni za sutrašnju utakmicu. Naravno, nakon što je potvrđeno da Coutinho nije prijavljen na utakmice protiv Hoffenheima rasplamsale su se spekulacije da će ovaj fudbaler svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Međutim, nakon večerašnjeg treninga oglasio se ponovo Klopp koji je s novinarima odlučio podijeliti nove informacije što se tiče statusa brazilskog igrača. Njemački stručnjak je dodao da je povreda jedini razlog što Coutinho ne igra.

"Ništa se nije promijenilo u prethodnih nekoliko dana što se tiče Coutinha i navodnog transfera. On nije dostupan za nas u ovom trenutku i to je glavni problem u svemu tome. Ne može igrati zbog problema s povredom i svi znaju da je to ogroman udarac za naš tim. Pripremamo se za utakmice bez njega baš kao i bez Adama Lallane i Daniela Sturridgea koji su povrijeđeni", rekao je Klopp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.