Legendarni golman Bayerna

Kahn: Ancelotti je pod prismotrom

D. Rakanović

Legenda Bayerna Oliver Kahn smatra da će trener Bavaraca Carlo Ancelotti biti pod prismotrom ove sezone. 

"Naravno da je Carlo pod prismotrom. U prvom planu je Liga prvaka, kao što je bio slučaj i kada je Pep Guardiola bio na klupi. Ako Bayern želi da bude među tri ili četiri najbolja tima u Evropi, nema drugog načina nego da se umješaju u veoma velike transfere", rekao je Kahn. 

Bayern tokom pripremnog perioda bilježio je loše rezultate. Doživio je poraze od Napolija, Liverpoola, Intera i Milana. 

"Iskustvo mi govori, da kada su pripreme pune uspona i padova, to se prenosi i na sezonu. Klub neće proći bez štete ukoliko Liga ostane ovako neuravnotežena. Ako njemačko prvenstvo nije ništa posebno, za mene kao igrača, ne bi bilo interesantno. Zato konkurenti moraju da postanu jači. U Španiji i Engleskoj favoriti se više bore kako bi došli do titule", rekao je Kahn. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern otvara sezonu u Bundesligi utakmicom na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena koja je na rasporedu u petak. 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.