Zidane uveo nešto potpuno novo

Da li je ovo razlog zašto Real dobro kontrolira loptu?

Eldar Ganibegović

Real Madrid je trenutno, vjerovatno najbolja ekipa na svijetu, a najveće zasluge idu njihovom treneru Zinedineu Zidaneu.

Zidane i društvo ponizili su Barcelonu na Nou Campu pobijedivši rezultatom 3:1 u prvoj utakmici španskog Superkupa, a samo jedan detalj sa Realovog treninga, možda otkriva formulu njihovog uspjeha.

Poznato je kako igrači madridskog kluba fantastično kontroliraju loptu, a jedan od razloga je i novitet koji je uveo Zidane na treningu kraljevskog kluba.

Svi veliki klubovi zagrijavaju se svima poznatom "ševom", pa čak i Barcelona, međutim Zidane je "rondo" kako ga u Španiji nazivaju, digao na drugi nivo. Na njegovim treninzima igra se "rondo", ali lopta ne smije pasti na pod. 

Potražite više informacija na temu La Liga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.