Foto: EPA

Trener Reala o pobjedi nad Barcom, ali i novoj sezoni

Zidane: Prvo poluvrijeme je bilo spektakularno

Zinedine Zidane iza sebe ima fantastičnu sezonu na klupu Real Madrida, a i nova sezona je za francuskog stručnjaka i njegovu ekipu počela sjajno.

Real je nešto ranije ovog mjeseca osvojio UEFA-in Superkup savladavši u Skoplju Manchester United, a sinoć su Kraljevi došli do još jednog trofeja.

Naime, Real je savladao Barcelonu u revanš meču španskog Superkupa, na svom terenu sa 2:0, i nakon ukupnih 5:1, došao do drugog ovosezonskog trofeja. A nakon velikog podviga s novinarima je razgovarao i Zinedine Zidane.

"Prvo poluvrijeme je bilo spektakularno. Igrali smo s puno intenziteta i sretni smo što smo osvojili još jedan trofej", istakao je Francuz, pa se potom osvrnuo na mladog Macra Asensija, koji je postigao dva fantastična gola u dvomeču s Barcom:

"Ne samo da on radi velike stvari, čitava ekipa želi nastaviti pobjeđivati. Uživam u svemu što se dešava, volim fudbal i kada vidim takve golove uživam u njima, kao i svi ostali."

Zidane se potom osvrnuo i na novu sezonu u kojoj će Real biti pod velikim pritiskom da ponovi prošlosezonske uspjehe i nastavi osvajati titule.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Biće ovo duga i teška sezona. Nismo još osvojili ligu. Morat ćemo se boriti do samog kraja, baš kao i prošle godine...Sretan sam što smo počeli na ovakav način, osvajanjem trofeja s ovim igračima", istakao je trener Reala, pa na kraju dodao:

"Sada započinjemo novi ciklus s četiri moguće titule pred nama i to će biti veoma teško...Neće biti lako, ali spremni smo za izazov."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.