Prvo gostovanje Širokobriježana u Neumu

Široki Brijeg slavio s čak 12:0 u Neumu

Široki Brijeg je jučer prvi put u historiji kluba gostovao u Neumu gdje je odigrao humanitarnu utakmicu protiv istoimenog kluba, a "plavo-bijeli" su na kraju slavili rezultatom 12:0.

Susret Širokog Brijega i Neuma organizovan je povodom Dana općine Naum, a odigran je u sportskom centru Meteriz. Ova prijateljska utakmica je imala i humanitarni karakter, pa je sav prihod od prodanih ulaznica bio namijenjen liječenju Tanje Maksumić, teško oboljele od karcinoma.

Ekipa Neuma se, inače, takmiči u Drugoj ligi FBiH - grupa Jug, međutim premijerligaš iz Širokog Brijega nije imao milosti prema domaćinima, pa je Neum završio utakmicu s 12 golova u svojoj mreži.

Raspoloženi Stipe Jurić je pogađao čak pet puta, Pušić je postigao dva gola, dok su po jedan dodali Wagner, Marić, Grubišić, Vukoja i Marušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.