Foto: EPA

Oglasio se Gonzalo Castro

Saigrači u nevjerici zbog Dembelea: Svi smo u šoku

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele (20) na sve načine pokušava da napusti Borussiju iz Dortmunda.

Iako je u klubu tek jednu sezonu, ovaj fudbaler želi transfer u Barcelonu, koja je pokazala ozbiljan interes za njega.

Kada je čuo da klubovi pregovaraju o transferu, Dembele se spakovao i napustio je Dortmund, te se nije pojavio na jednom od treninga u protekloj sedmici.

Saigrači su ostali u šoku zbog njegovog ponašanja. Nisu navikli da je Dembele odsutan i oštro su osudili ono što je uradio.

"Uvijek je bio na vrijeme tu. Imao je sjajnu sezonu, a zatim je odjednom nestao. Svi smo bili u šoku, lično nikad nisam doživio ovako nešto", rekao je veznjak Borussije Gonzalo Castro.

Dodaje da Dembeleovo ponašanje veoma šteti ugledu kluba, ali i igračima.,

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako se vrati treba mu jasno reći da se ne može igrati s ugledom kluba. Ne znamo ko stoji iza ovakvih akcija. Ja znam da sa 20 godina nisam mogao sam da odlučujem. Klub je iznad svega i ugovor je zakon", rekao je Castro.

Dembele je još uvijek igrač Borussije, a rukovodstvo kluba je jučer objavilo kako dogovor s Barcelonom nije ni blizu završetka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.