Ousmane Dembele kažnjen i suspendovan
Foto: EPA

Nakon što je napustio tim

Ousmane Dembele kažnjen i suspendovan

M. Šljivak

Fudbaler Borussije iz Dortmunda Ousmane Dembele kažnjen je i suspendovan zbog odlaska s treninga njemačkog kluba.

Mladi Francuz (20) odlučio je nenajavljeno otići u Pariz, gdje je čekao zeleno svjetlo za odlazak u Barcelonu, jer je karijeru želio nastaviti u redovima katalonskog tima.

Međutim, pregovori između Borussije i Barcelone su propali. Španski klub je ponudio premalo novca za Dembelea, pa je njemački klub lagano odbio ponudu.

Samovoljni odlazak s treninga skupo će koštati Dembelea. Tim je objavio kako je on kažnjen i suspendovan zbog propuštanja treninga, a nije poznato o kakvoj kazni se radi.

Podsjetimo, francuski fudbaler se jutros nije pojavio na treningu. Nije odgovarao na telefonske pozive trenera Petera Bosza, da bi se potom saznalo da je 20-godišnji ofanzivac u Parizu i da čeka odlazak za Barcelonu.

Dembele će se na kraju ipak morati vratiti u Dortmund. Iako je silno želio pojačati tim s Nou Campa, to se barem za sada neće desiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neke informacije iz Njemačke govore da je Borussija za usluge ovog fudbalera tražila čak 150 miliona eura, što je i za Barcelonu bilo previše.

Ovaj fudbaler je na Signal Iduna Park stigao prošle sezone iz Rennesa, a plaćen je 15 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi