Nakon nereda na meču s Evertonom

UEFA pokrenula postupak, Hajduk čeka žestoka kazna

Midhat Šljivak

Meč play offa za plasman u grupnu fazu Evropske lige između Evertona i Hajduka donio je i žestoke nerede na tribinama.

Tokom prvog poluvremena utakmice na Goodisonu, navijači Hajduka su pokušali da se obračunaju s domaćom publikom. Čupali su stolice, divljali po stadionu i na kraju su završili u sukobu s osiguranjem.

Nije se dugo čekalo na reakciju Evropske fudbalske federacije (UEFA). Disciplinska komisija danas je pokrenula postupak protiv ovih ekipa i oba tima će se vjerovatno suočiti s kaznama.



Hajduk se tereti za četiri prekršaja. Među njima je bacanje predmeta u teren, divljanje navijača, ulazak na teren navijača i nanošenje štete na stadionu.

S druge strane Everton je samo optužen za ubacivanje predmeta u teren, pa će oni sigurno dobiti mnogo manju kaznu od splitskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hajduk će gotovo sigurno napuniti kasu UEFA, a mogli bi biti kažnjeni i do 100.000 eura.

Utakmica na Goodisonu završena je pobjedom Evertona od 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.