Foto: EPA

Guardiola sprema ponudu za napadača Arsenala

City želi učiniti Sancheza najplaćenijim igračem u Engleskoj

U Manchester Cityju su, prema navodima The Suna, odlučili uputiti Arsenalu bogatu ponudu za Alexisa Sancheza, a čileanskom napadaču ponuditi basnoslovan ugovor.

Čelnici Manchester Cityja su izgleda odlučili pobijediti u utrci za Alexisa Sancheza, pa su voljni ponuditi njegovom klubu, Arsenalu, 50 miliona funti naknade.

Ono što je zanimljivo jeste ugovor koji su u Cityju spremili za sjajnog 28-godišnjeg napadača koji bi ako stigne na Etihad zarađivao 21 milion funti godišnje. To znači da bi postao najplaćeniji igrač Premier lige, a sedmično bi zarađivao, ukupno 400.000 funti. Plata od 280.000 funti koju Paul Pogba ima u Manchester Unitedu tako bi postala prava "sića" za Sanchezova primanja.

The Sun saopštava i da je sportski direktor Manchester Cityja, Txiki Begiristain, zadužen da realizuje Sanchezov transfer, te je dobio "odriješene ruke" da Čileancu ponudi najbolje uslove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City bi, navodno, bio spreman Alexisu Sanchezu plaćati i smještaj u nekom od luksuznih objekata centru, ali i na periferiji grada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.