EPA

Bolji od Deportiva

Real Madrid slavio, Ramos pocrvenio

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Real Madrida su na startu nove sezone na gostujućem terenu savladali Deportivo rezultatom 0:3.

Kraljevski klub je i u ovoj utakmici igrao bez Cristiana Ronalda, koji je i dalje pod suspenzijom, ali bez obzira na njegov nedostanak, Real je lagano došao do svoje prve pobjede ove sezone.

Već u prvih pola sata utakmice smo vidjeli dva pogotka. Najprije je Bale na asistenciju Benzeme u 20. minuti utakmice postigao gol, a nedugo zatim u 27. minuti Marcelo je asistirao Casemiru za 0:2, pa se tim rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto zanimljivije, pa je i Deportivo imao svoje prilike, koje nije uspio realizovati. U 62. minuti meča Kroos na asistenciju Balea postiže pogodak za povećanje vodstva od 0:3. 

Nakon trećeg pogotka kraljevskog kluba, Deportivo je imao priliku da u 89. minuti smanji rezultatski nedostatak, međutim Andone nije uspio realizovati penal. Na kraju utakmice Ramos pravi veliku glupost, te dobija drugi žuti karton, odnosno crveni,  pa zbog toga neće biti u ekipi na sljedećoj utakmici.

La Liga, 1. kolo:

Deportivo - Real Madrid 0:3

 

 



Potražite više informacija na temu La Liga:

 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.