Potpisuje za Bayern?

Suđeno mu je: Draxler se vraća u Njemačku

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Julian Draxler početkom ove godine stigao je u PSG kao veliko pojačanje iz Wolfsburga

Draxler je u drugom dijelu prošle sezone ostavio poprilično dobar utisak svojim igrama u francuskom klubu, ali čini se da bi nakon samo šest mjeseci mogao napustiti Pariz. Nakon što je Neymar potpisao za PSG postalo je jasno da za Draxlera više nema mjesta u početnoj ekipi, te da će gotovo sigurno promijeniti sredinu.

U medijima se navodilo da bi njemački fudbaler mogao čak otići i u Barcelonu, no jasno je da od toga neće biti ništa. Francuski mediji objavili su danas da je Draxler odlučio da se vrati u Njemačku, ali ovaj put će potpisati za Bayern. Tako će i ovaj put sudbina biti ispunjena jer sjajni njemački igrači prije ili kasnije zaigraju za Bavarce.

Navodno, minhenski klub je već spremio ponudu za Draxlera i spreman je da plati oko 40 miliona eura za ovog igrača. PSG vjerovatno neće odugovlačiti s ovim transferom jer je u interesu kluba da se što prije riješe nekih igrača. Pored Barcelone interes za Draxlera pokazali su Arsenal, Liverpool i Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.