Legenda Uniteda vjeruje u tim Josea Mourinha

Giggs: Biće teško zaustaviti Manchester United

D. Rakanović

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs smatra da će biti teško zaustaviti izabranike Josea Mourinha u trci za naslov prvaka Premier lige. 

Manchester United je u prva dva kola prvenstva ostvario dvije pobjede protiv West Hama i Swansea sa po 4:0.

"Kada ekipe Josea Mourinha krenu naprijed teško ih je zaustaviti. To je radio u prošlosti i to mu sjajno ide. Također, ima dosta iskustva u timu i svi će odigrati svoju ulogu tokom sezone. Michael Carrick i Ashley Young još nisu igrali, ali imaju to iskustvo da daju podršku i budu igrači od povjerenja. Chris Smallin i David de Gea, također, maju to iskustvo osvajanja Premier lige“, rekao je Giggs, prenosi Sky.

Legenda Uniteda smatra da klub ove sezone izgleda snažno sa Matiće i Lukakuom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Izgledaju snažno sa Nemanjom Matićem i Romeluom Lukakuom, ali ono što je dobro vidjeti je da kreativni igrači sve bolje rade svoj posao. Henrikh Mkhitaryan već ima četiri asistencije i to će mu pomoći da se vrati u formu koju je imao u Borussiji Dortmund. Tu je mnogo igrača koji mogu postizati golove, što je ključno u borbi za titulu. Juan Mata pogađa iz godine u godinu, tu učestvuje i Anthony Martial, a kada se ekipi priključe Marcus Rashford i Mkhitaryan onda imate jako puno opcija. Ne morate se osloniti samo na Lukakua", rekao je Giggs. 

Crveni đavoli su vodeći sa šest bodova, a isti broj bodova imaju i Huddersfield i West Bromwich Albion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.