Foto: EPA

Napravljen veliki pomak u realizaciji Candrevinog transfera

Chelsea sve bliže dovođenju zvijezde Intera

Bilo je ovo ljeto puno frustracija za trenera Chelseaja Antonija Contea. Italijanski stručnjak ni u kom slučaju nije zadovoljan (ne)aktivnošću svog kluba tokom ovog prelaznog roka, ali bi sada Chelsea mogao u svoje redove dovesti iskusnog Antonija Candrevu.

Chelsea je tokom ovog prelaznog roka uspio dovesti Alvara Moratu, Rudigera, Bakayokoa i Willyja Caballera, ali su Stamford Bridge napustili Nemanja Matić i John Terry, dok je još uvijek nepoznat status Diega Coste. Zbog ovoga Conte smatra da njegova ekipa još nije adekvatno posložena kako bi krenula u odbranu naslova prvaka Engleske.

Conte smatra da njegovoj ekipi nedostaje "dubine", ali bi sada mogao dobiti veliko pojačanje i to u liku Antonija Candreve, 30-godišnjeg krilnog fudbalera Intera, prenosi Goal.com.

Prema pisanjima ovog portala, Chelsea je napravio značajan napredak kada je u pitanju realizacija Candrevinog transfera. Navodno je Inter spreman prodati Candrevu kako bi ova ekipa finansirala dovođenje defanzivca Sampdorije, Patrika Schicka.

Candreva je na San Siro stigao prošlog ljeta nakon tri godine provedene u dresu Lazija, te se već nekoliko mjeseci nalazi na Conteovom radaru. Iskusni fudbaler Intera je već imao priliku sarađivati s Conteom, u vrijeme kada je ovaj stručnjak vodio reprezentaciju Italije, a realizaciji njegovog transfera bi mogla doprinijeti i činjenica da on i Conte imaju istog menadžera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.