Foto: EPA

Trener Evertona pred utakmicu na Poljudu

Koeman: Navijači nisu problem, to je atmosfera koju želite

Fudbaleri Evertona su stigli u Split gdje će večeras u 21:00 odigrati revanš susret play-offa za plasman u Ligu Evrope protiv Hajduka.

Karamele su u prvom susretu u Liverpoolu slavile rezultatom 2:0, a prema riječima Ronalda Koemana, Everton ni u Split nije došao kako bi se branio i čuvao rezultat.

"Nećemo se braniti, želimo kontrolisati igru i postići gol. Znamo da je Hajduk težak protivnik, moraćemo biti jaki sutra. Znamo da i oni mogu biti jaki. Mi smo odigrali dobrih 45 minuta u prvoj utakmici, ali su i oni mali dvije ili tri dobre šanse. Imamo dobar rezultat, ali moramo biti na najvišem nivou kako bi se plasirali u Ligu Evrope", izjavio je na press konferenciji povodom utakmice na Poljudu Koeman.

Navijači Hajduka, popularna Torcida, su obilježili prvi susret u Engleskoj izazvavši tuču s pripadnicima osiguranja, pa se Koeman osvrnuo i na domaće navijače i atmosferu koja njegove igrače očekuje na Poljudu.

"Navijači nisu problem. To je atmosfera u kojoj želite igrati. Čujem da nas čeka nešto posebno, ali činjenica je i da je publika na Poljudu daleko od terena", dodao je na kraju holandski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.