Jan Toral novi igrač Hull Cityja

Nesuđeni prvotimac Arsenala pronašao novi klub

Eldar Ganibegović

Engleski mediji prenose kako je veznjak Arsenala, Jan Toral napustio redove Topnika i potpisao sa Hull City.

Toral je dres Topnika nosio od 2011. godine, međutim priliku da pokaže svoj cijeli potencijal nije dobio, iako je važio za velikog talenta, a u ekipu iz sjevernog Londona je stigao iz Barcelone. 

Za prvi tim Arsenala nije upisao niti jedan zvaničan nastup, pa se definitivno odlučio promijeniti sredinu, iako je i prije često odlazio na posudbe.

Na adresu Topnika je stigla ponuda Hull Cityja od 3 miliona eura, pa je Wenger odlučio pustiti Torala da pronađe sreću u drugom klubu. 

Ovaj 22-godišnji veznjak je potpisao za Hull City, u kojem će provesti naredne tri godine, sa opcijom još jedne godine, te bi tako mogao provesti četiri godine u novom klubu.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.