Foto: EPA

Kanga na prečki dočekao kraj meča

Ludilo: Kako je Zvezdin junak pozdravio raspjevanu Marakanu

Fudbaleri Crvene Zvezde su sinoć ostvarili veliku pobjedu nad Krasnodarom. Trijumf protiv ruske ekipe rezultatom 2:1 bio je dovoljan za prolaz Zvezde u grupnu fazu Lige Evrope, a ovaj veliki uspjeh je prepuna Marakana znala proslaviti.

Prva utakmica u Rusiji završena je pobjedom Krasnodara sa 3:2, a zbog sva gola u gostima Zvezdinih 2:1 na Marakani je bilo dovoljno za prolaz. Pogađali su za beogradsku ekipu Radonjić i Kanga, dok je za goste, s penala, pogodio Granqvist.

Upravo je Kangin gol obilježio susret, fantastičan šut iz velike daljine prouzrokovao je euforiju na tribinama najvećeg srbijanskog stadiona, a zadnji sudijski zvižduk bio je signal za veliko slavlje.

Igrači su zajedno s navijačima proslavljali veliku pobjedu, a veliko slavlje je predvodio Zvezdin junak iz Gabona, Guelor Kanga.

Strijelac drugog pogotka se po završetku meča našao na prečki gola, odakle je "salutirao" navijačima koji su mu odgovorili glasnom pjesmom.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.