Trijumf Zrinjskog

Super Nemanja: Hat-trick Bilbije za pobjedu Plemića u Vitezu

Midhat Šljivak

Ekipa Zrinjskog uz dosta muke je pobijedila kao gost Vitez s 3:2 u duelu 6. kola Premijer lige BiH. Junak pobjede je Nemanja Bilbija koji je postigao hat-trick.

Zrinjski je od prve minute ovog meča bio bolji tim. Dominirali su terenom, imali su veći posjed lopte, a napadačka igra se timu Blaža Sliškovića isplatila u 17. minuti. Ognjen Todoroviće je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio je Nemanju Bilbiju, koji pogađa za 0:1.

Nastavili su gosti s boljom igrom i u nastavku meča. Imali su nekoliko odličnih šansi, Filipović je uzdrmao i pečku, udarac Jovića je izblokiran u posljednji čas, a ovi promašaji su ih skupo koštali u finišu prvog dijela.

Iz prvog udarca prema golu Vitez je poravnao. Elvis Bibić je pobjegao odbrani Plemića, ubacio je za Seida Zukića koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Vitez je na otvaranju drugog poluvremena mogao do vodstva. Rezervista Mamić se našao oči u oči s Kenanom Pirićem, ali je predugo čekao, pa je odbrana Plemića uspjela da interveniše.

Zrinjski je ipak u 61. minuti došao do novog gola. Todorović je prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol gdje se našao Bilbija, koji pogađa za prednost od 1:2.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Vitez ponovo dolazi do poravnanja. Ovog puta je asisten Zukić, a Bibić je strijelac za 2:2.

Radost domaćeg tima je kratko trajala. Već u 72. minuti rezervista Handžić je fantastično ubacio za Bilbiju, koji postiže hat-trick za prednost svog tima od 2:3.

Mogao je Bilbija u 83. minuti i do četvrtog gola. Iz dobre šanse je šutirao pored gola, a do kraja je mostarski tim sačuvao prednost za novi trijumf i prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Vitez - Zrinjski 2:3 (Zukić 45', Bibić 68' / Bilbija 17', 61', 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Ćutahija, Brekalo, Miketek, Livaja, Bibić, Zukić, Karić, Ćosić, Miletić, Đerić, Šantić.

Zrinjski: Pirić, Galić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija


 


 
 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.