Derbi na Grbavici, Zrinjski po bodove ide u Vitez

Utakmice 6. kola Premijer lige

Derbi na Grbavici, Zrinjski po bodove ide u Vitez

Endin Čaušević

Ovog vikenda igraju se utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi se igra večeras na Grbavici gdje će Željezničar ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Plavi žele pred svojim navijačima nastaviti niz pobjeda i tako se učvrstiti na prvoj poziciji. No, sigurno je da Široki neće doći na Grbavicu da se preda jer je poznato da je ovaj tim s Pecare tradicionalno neugodan protivnik za fudbalere Željezničara. Ekipa Admira Adžema u odličnoj atmosferi dočekuje večerašnju utakmicu nakon pobjede u vječitom derbiju protiv Sarajeva u prošlom kolu.

Adžem je pred utakmicu protiv Širokog na press konferenciji izjavio da su se njegovi igrači mnogo potrošili u derbiju, ali da vjeruje da će pružiti svoj maksimum večeras protiv tradicionalno nezgodnog protivnika.

Čeka nas utakmica protiv tima koji je tradicionalno neugodan protivnik. U posljednje vrijeme rijetko protiv njih ostvarujemo pozitivan rezultat, te smo svjesni da nas čeka težak zadatak. Široki Brijeg igra u sistemu igre pomalo neobičnim za Premijer ligu, a prednost je što žele igrati nogomet i sigurno neće doći da se brane. Energetski smo se potrošili u derbiju jako puno, igrali smo deset na deset. Emotivno smo se također potrošili, ali ovu sedmicu smo iskoristili da se oporavimo i taktički pripremimo što bolje, te da spremimo taktiku koja će nam donijeti tri boda", rekao je trener Plavih.

S druge strane, trener gostujućeg tima Goran Sablić je izjavio da je za njegovu ekipu prioritet da Grbavicu napuste neporaženi. Sablić je dodao da se nada da će Široki nakon dva vezana poraza na gostujućim terenima večeras na Grbavici prekinuti loš niz.

"Prioritet nam je nakon dva gostujuća poraza donijeti pozitivan rezultat s Grbavice. Za jedan ili tri boda trebamo perfektno odigrati u fazi odbrane, Na temelju organiziranosti i maksimalne koncentriranosti u tom segmentu igre, a znajući da odbranu zapravo igra svih 11 igrača, možemo se nadati pozitivnom rezultatu u derbiju. To je moguće, za to imamo kvalitetu", kazao je Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored utakmice na Grbavici danas se igraju još dva meča. Mladost će nakon poraza u prošlom kolu pokušati na domaćem terenu ponovo da se vrati na pobjednički niz protiv Radnika. Ekipa Edisa Mulalića želi da zadrži korak za Željom i Zrinjskim i potvrdi da veoma dobar start ove sezone nije bio samo slučajnost. No, jasno je da i Radnik ima svoje ciljeve, te da se neće tek tako predati u Doboju kod Kakanja.

Zanimljiv meč igra se i u Vitezu gdje će istoimeni domaćin ugostiti aktuelnog prvaka BiH, ekipu Zrinjskog. Plemići su izjednačeni sa Željom na prvom mjestu sa 12 bodova i jasno je da bi sve osim pobjede protiv Viteza bio neuspjeh za ekipu Blaža Sliškovića. Utakmice u Vitezu i Doboj Kaknju igraju se danas od 17 sati, dok je derbi na Grbavici na rasporedu večeras od 20 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi