Foto: bvb.de

Jadon Sancho potpisao za Borussiju

Dembele je prošlost: Borussia ima novo čudo u timu

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda dogovorila je još jedno pojačanje nekoliko sati prije završetka ljetnog prelaznog roka.

Novi član Milionera iz Dortmunda postao je 17-godišnji Englez Jadon Sancho, koji u redove njemačkog velikana dolazi iz Manchester Cityja.

Ovaj mladi fudbaler važi za jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, a s Borussijom je potpisao višegodišnji ugovor.

"Vrlo smo zadovoljni što je Jadon Sancho, jedan od najvećih evropskih talenata, pristao doći u naš klub. Uvjereni smo da mu možemo pomoći da se dodatno razvije", rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sancho je u novom klubu dobio dres s brojem 7, kojeg je donedavno nosio Ousmane Dembele, koji je završio u Barceloni.

Jadon Sancho je karijeru počeo u Watfordu, da bi prije dvije godine postao član omladinskih selekcija Cityja. Igra na pozicijama krilnog napadača i važi za velikog talenta engleskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.