Zvanično: Yarmolenko potpisao za Dortmund

Iznenađujuće pojačanje

Zvanično: Yarmolenko potpisao za Dortmund

Endin Čaušević

Ukrajinski reprezentativac Andrey Yarmolenko odlučio je konačno napustiti Dinamo Kijev i okušati se u jednom od velikih evropski klubova.

Ranije se Yarmolenko povezivao sa mnogim evropskim velikanima, a prošlog ljeta bio je veoma blizu prelaska u Chelsea. Ipak, ovaj ukrajinski napadač nije želio da napusti kijevski Dinamo u kojem je poveo skoro cijelu karijeru. No, Ukrajinac je shvatio da je vrijeme da se okuša u ligama petice i izabrao je njemački Bundesligu.

Na iznenađenje mnogih Borussia Dortmund je danas objavila da je Yarmolenko novi igrač ovog kluba, te da je potpisao saradnju na četiri godine. Ovaj 27-godišnji napadač je izjavio da je presretan što je došao u Dortmund, te da je zahvalan Dinamo što ga je konačno pustio.

"Zaista sam zahvalan Dinamu što je dopustio da pratim svoje snove i potpišem za jedan od najvećih klubova u Evropi. Nastavit ću da treniram maksimalno i nadam se da ću pomoći Dortmundu da ispuni svoje ciljeve. Zbog toga sam ovdje", rekao je Yarmolenko.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi