Foto: EPA

Pored toliko svjetskih zvijezda...

Guardiola u tim za LP uvrstio i malo poznatog Crnogorca

Manchester City će i ove sezone sezone takmičiti u Ligi prvaka, gdje će za početak biti smješten u grupu F zajedno sa Napolijem, Feyenoordom i Šahtarom.

Menadžer kluba sa Etihada Pep Guardiola je danas odabrao 21 fudbalera na kojeg će računati u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi (A lista), a mnogima je za oko zapalo jedno ime koje se do sada nije često spominjalo.

Mjesto među zvijezdama Manchester Cityja dobio je i 18-godišnji Crnogorac Arijanet Murić, koji će biti treći golman engleskog kluba u ovoj sezoni Lige prvaka. Radi se o talentovanom golmanu koji je u mladi tim Manchester Cityja stigao u januaru 2016. godine iz švicarskog Grasshoppersa i koji će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Crne Gore.

Iako je izvjesno da mladi Murić neće dobiti priliku da brani u Ligi prvaka pored Brava i Edersona, osim ako se ne desi nešto nepredviđeno, ovom mladiću svakako treba biti velika čast što se našao među fudbalerima koji su, doslovno od prvog do posljednjeg, velike fudbalske zvijezde.

Golmani: Claudio Bravo, Ederson, Arijanet Aro Murić.

Odbrana: Danilo, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy, Nicolas Otamendi, John Stones, Kyle Walker.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vezni red: Fabian Delph, Kevin De Bruyne, Fernandinho, Ilkay Gundogan, Leroy Sane, Raheem Sterling, Bernardo Silva, David Silva, Yaya Toure.

Napad: Sergio Aguero, Gabriel Jesus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.