Foto: EPA

Junior Fernandes karijeru nastavlja u Turskoj

Dinamo iznenada prodao Čileanca

Prelazni rok u Turskoj traje do petka, a Alanyaspor je osigurao novo pojačanje i to u liku Juniora Fernandesa, dojučerašnjeg fudbalera Dinama.

Inače, Fernandes je prošle zime otišao na posudbu u Alanyaspor, ali se vratio u Dinamo ovog ljeta jer turski klub nije želio otkupiti njegov ugovor.

Ovaj krilni napadač je tokom polusezone provedene u Turskoj pružao zaista odlične prilike, pa je bilo pomalo iznenađujuće da Alanya nije otkupila njegov ugovor, ipak čelnici turskog kluba su se očigledno predomislili pa su odlučili ponovo dovesti Fernandesa u svoj klub.

Fernandes je sa Alanyasporom potpisao trogodišnji ugovor, ali nije poznato koliko je Dinamo inkasirao od njegovo transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.