Foto: EPA

Sportski direktor Bayerna neumoljiv

Salihamidžić zabranio pušenje, pa uručio i prvi otkaz

Bivši bh. fudbaler, a danas sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić je vrlo ozbiljno pristupio svom novom poslu u bavarskom velikanu.

Salihamidžić je nedavno odlučio zabraniti trenerima i stručnom štabu pušenje u svlačionici i u njenoj blizini, a sada je napravio i jedan radikalniji potez.

Prema pisanju Bilda, Salihamidžić je jučer otpustio fizioterapeuta Christiana Huhna, umjesto kojeg je zaposlio Helmuta Erharda, što je potez koji navodno odobravaju i fudbaleri minhenskog kluba.

Prema istom izvoru, fudbaleri Bayerna imaju mnogo više povjerenja u Erharda i od sportskog direktora su zatražili da povuče ovakav potez kako bi sarađivali sa ovim fizioterapeutom.

Hasan Salihamidžić je od dolaska na poziciju sportskog direktora Bayerna odlučio pooštriti disciplinu u klubu i uvesti neka nova pravila, a do sada su njegovi potezi nailazili na odobrenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.