Lewandowski srušio Werder, remi Leverkusena i Hoffenheima
Foto: EPA

Bundesliga, 2. kolo

Lewandowski srušio Werder, remi Leverkusena i Hoffenheima

Werder je ugostio Bayern Munchen u drugom kolu Bundeslige, a domaćini su odolijevali sve do 72. minuta, ali na kraju nisu uspjeli izbjeći poraz, jer je su gosti slavili rezultatom 2:0.

Bayern je dobro otvorio susret, a već u sedmoj minuti Corentin Tolisso pogađa prečku gola Werdera. Gosti su nastavili dominirati, a sljedeću veliku priliku propušta Robben u 39. minuti kada njegov šut glavom odlazi pored gola.

Bavarci su uspjeli slomiti otpor domaćina u 72. minuti kada Lwandowski na asistenciju Comana majstorski pogađa i donosi vodstvo svojoj ekipi.


Tri minute kasnije isti igrač pogađa prečku, a samo nekoliko sekundi nakon toga postiže i svoj drugi pogodak, nakon što je odlično pronašao prostor za šut. Bayern je nakon drugog gola lagano priveo meč kraju i upisao drugu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige.


Zanimljiv susret odigrali su i Augsburg i Borussija Monchengladbach koji su remizirali rezultatom 2:2. Poveo je Augsburg preko Finnbogasona u prvoj minuti susreta, ali su gosti iz Monchengladbacha uspjeli doći po preokreta golovima Zakarija u sedmoj i Wendta u 30. minuti. Ipak, Augsburg je na kraju uspio doći barem do jednog boda, a pogodak za izjednačenje bio je djelo Cordove u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istim rezultatom završen je i susret Leverkusena i Hoffenheima. Leverkusen je na svom terenu poveo preko Wendella u 32. minuti, Kramarić je početkom drugog poluvremena postigao gol za izjednačenje, ali su u 49. minuti domaćini ponovo vodili. Drugi gol za Leverkusen postigao je Bellarabi u 49. minuti, ipak Hoffenheim uspijeva napustiti BayArenu neporažen, pošto je Uth u 70. minuti pogodio za konačnih 2:2.

Wolfsburg je u gostima došao do minimalne pobjede nad Frankfurtom, a jedini gol na utakmici postigao je Didavi u 22. minuti. Minimalnu pobjedu upisao je i Stuttgart koji je na svom terenu savladao Mainz, golom Badstubera u 53. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi