EPA

Odlazi Mario Cvitanović

Dinamo dobija novog trenera: Stiže miljenik navijača?

Novi trener zagrebačkog Dinama bi, prema natpisima tamošnjih medija, mogao postati Goce Sedloski. 

U Dinamu su svjesni da Mario Cvitanović nije najbolje rješenje i sve više se špekuliše o tome da je na izlaznim vratima, a kao mogući nasljednik spominje se nekadašnji makedonski reprezentativac Goce Sedloski. 

Sedloski je dobro poznato ime među navijačima Dinama. Svojevremeno je kao igrač nosio dres Dinama u sedam sezona, a zbog borbenosti koju je pokazivao je dobio i kapitensku traku. Bio je pravi lider Dinama, na terenu i izvan njega. 

Olakšavajuća okolnost za Dinamo je to što je Sedloski danas bez angažmana. Nedavno je nakon dvije godine napustio Vardar, s kojim je osvojio prvenstvo i izborio plasman u Evropsku ligu, a na poziv iz Zagreba bi došao pješice. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zagreb je moj drugi dom. Često sam tamo, u Zagrebu imam i stan. U kontaktu sam s većinom igrača s kojima sam igrao u Dinamu. Volim doći u Zagreb, rado se sjetim vremena dok sam igrao u Maksimiru, emocije su velike", izjavio je jedne prilike Sedloski. 

Hrvatski mediji pišu da su velike šanse da Sedloski zamijeni Cvitanovića i da je navodno razgovor zakazan za ponedjeljak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.