Foto: EPA

Uprkos dolasku Llorentea

Pochettino: Janssen ima budućnost u Tottenhamu

Holandski napadač Vincent Janssen imao je razočaravajuću debitantsku sezonu u dresu Tottenhama, za koji je na 27 utakmica u Premier ligi postigao samo dva pogotka.

Janssen je ovog ljeta želio napustiti klub, a posljednjeg dana prelaznog roka je predao zahtjev za transfer u Brighton, koji su čelnici Spursa na čelu sa menadžerom Mauricijom Pochettinom odlučili odbiti.

Razlog tome je što Pochettino i dalje vjeruje Janssenu, kojem je obećao novu šansu da pokaže šta zna.

"Janssen ima budućnost u Tottenhamu. Možda u prvoj sezoni nije bio na svom najboljem nivou, ali i dalje vjerujemo u njega. To što nije u ekipi za Ligu prvaka je iz razloga što smo morali imati osmoricu domaćih fudbalera, pa je neko morao otpasti", rekao je Pochettino.

Iako su mnogi smatrali da dolazak Fernanda Llorentea znači da će Holanđanin u potpunosti pasti u treći plan, očito je da će i dalje dobijati šansu za igru. Naravno, prvi izbor na mjestu napadača u Tottenhamu je neprikosnoveni Harry Kane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.