Tottenham u ponoć oteo Chelseajevo pojačanje

Llorente pojačao Spurse

Tottenham u ponoć oteo Chelseajevo pojačanje

Iskusni španski napadač Fernando Llorente je večeras oko ponoći potpisao za Tottenham.

Iako je 32-godišnji Llorente bio na korak do potpisa za Chelsea, na kraju je Tottenham uspio preoteti pojačanje jednom od najvećih rivala i tako im zadati udarac u samom finišu prelaznog roka koji je završio u ponoć.

Fernando Llorente u Tottenham stiže iz Swanseaja a sa londonskim klubom je potpisao ugovor do 2019. godine.

Iako visina transfera nije zvanično potvrđena, vjeruje se da je Tottenham za iskusnog napadača Swanseaju platio oko 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Llorente je peto Tottenhamovo pojačanje ovog ljeta nakon Sancheza, Foytha, Auriera i Gazzanige.

Fernando Llorente je karijeru počeo u Athletic Bilbau odakle je otišao u Juventus, a kasnije je još igrao za Sevillu i Swansea, u kojem je proveo samo jednu godinu. Za Španiju je Llorente odigrao 24 utakmice i postigao sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi